Sari la conținutul principal

Rezervarea on-line a numărului de înmatriculare pentru vehicul

Termene și tarife

TermenTarifLocul prestării
La momentul adresării300 lei

Informații generale

Serviciul permite rezervarea numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate. Numărul de înmatriculare se rezervă pentru o perioadă de 30 zile calendaristice.

Până la expirarea termenului de rezervare a numărului solicitat, puteţi comanda serviciul de prelungire a termenului de rezervare, pentru încă cel puţin o lună, sau comanda placa de înmatriculare în oficiile Agenţiei.

Numărul de înmatriculare este combinaţia de litere şi cifre de pe placa de înmatriculare, iar costul rezervării numărului nu include costul plăcii de înmatriculare cu simboluri solicitate (vedeţi aici costul plăcii, formând combinaţia dorită).

Rezervarea online a numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate (pentru automobil, motocicletă, remorcă) se efectuează în baza cererii electronice a solicitantului.

De acest serviciu pot beneficia doar cetăţenii RM, a căror înregistrare de evidenţă se conţine în Registrul de Stat al Populaţiei (deţin număr de identificare de stat al persoanei fizice - IDNP). Lipsa vehiculului în posesia solicitantului nu poate fi motiv de refuz pentru prestarea serviciului respectiv. Ulterior, procedura de comandare a plăcii de înmatriculare (cu număr de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate, rezervat anterior), poate fi realizată în cadrul subdiviziunii (biroului) de examinare şi evidenţă a transportului (S(B)EET).

Puteţi rezerva online un număr de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate (pentru automobil, motocicletă, remorcă) doar pentru vehiculul, pe care-l deţineţi (sau îl veţi deţine) în proprietate. Nu se permite rezervarea online a numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate pentru altă persoană.

Pentru plasarea comenzii electronice, solicitantul oferă următoarea informaţie:

  • datele personale (IDNP, Nume, Prenume);
  • numărul de telefon mobil.

Informație oferită de:

Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto

Ultimul salvat:

16.07.2024